Boekreview: panda wil een vriendje

Jonny Lambert – Veltman uitgevers Diep in het koele bos woont een eenzame panda. Hij wil graag vriendjes worden, maar hij weet niet hoe dat moet. Misschien kan hij van de andere dieren leren wat hij moet doen…. Dit is te lezen op de achterkant van het boek “panda wil een vriendje” Een boek uit …

Boekreview: Waar is beer?

De voorleesdagen zijn feestelijk van start gegaan. Overal waren er voorleesontbijten en voorlezen door papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. Voor deze voorleesdagen is er ook een top tien samengesteld. Vorige week vertelde ik over het geweldige boek, Dino’s bestaan niet. Deze week neem ik jullie graag mee in de wereld van Beer en Haas. Emily …

Boekreview: Dino’s bestaan niet

Bijna zijn er weer de voorleesdagen. En wel van 23 januari tot en met 2 februari. Tijdens deze voorlees dagen staat er een specifiek prentenboek centraal. Het prentenboek van het jaar. En dat is deze keer een Huis voor Harry. Maar daarnaast is er ook de prentenboek top 10. Deze week wil ik jullie alvast …

Boekreview: Edison

Schrijver: Torben Kuhlman  Uitgeverij: de vierwindstreken “ Op zoek naar een verloren schat gaan twee muizen op een avontuurlijke reis. Naar de bodem van de oceaan.” Eindelijk is daar het derde boek van schrijver Torben Kuhlman. Na Lindbergh en Armstrong is nu Edison het onderwerp. Een prachtig boek die de kinderen mee sleept een geweldig …

Boekreview: Boer Boris en de olifant

Ted van Lieshout en Philip Hopman “Zusje Sam heeft een vriend gevonden: een olifant. Hij mag toch zeker wel blijven?” Stiekem ben ik groot fan van Boer Boris en heb ik alle boeken van deze boer in de kast staan. Maar nu is het de bedoeling dat ik vertel aan jullie, waarom ik hier zo’n …

Voorlees vrijdag: Vosje

Deze week weer een review van een boek uit de top 5 van vorige week. En wat een moeilijke keus had ik. Uiteindelijk koos ik voor het boek vosje. Vosje is uitgegeven door uitgeverij Querido. Het boek, geschreven door Edward van de Vondel met prachtige tekeningen van Marije Tolman, maakte indruk op mij. Niet per …

Voorlees vrijdag: Pippa en Pelle in de herfstwind

Bij het prachtige boek van Daniela Drescher is het erg leuk om een aantal yoga oefeningen te doen. Eerst gezellig voorlezen en daarna lekker samen een aantal yoga oefeningen doen.  De oefeningen zijn geschikt voor 2- 5 jarigen. Doe je mee? We beginnen met een korte zonnegroet. We gaan staan en stampen onze voeten stevig in …

Even voorstellen…

Mijn naam is Sjoerdtje Rasmussens, moeder van drie kinderen en peuter juf op peuterspeelzaal ’t Brinkertje in Spaarndam. Naast dat ik mijn werk met ontzettend veel liefde doe, en gek ben op mijn eigen gezin, heb ik nog een grote liefde. Lezen!… In iedere kamer in ons huis, is wel een boek te vinden. Ja, …