Voedingsbeleid

De SKOS besteedt veel aandacht aan gezonde voeding en heeft hiervoor eigen beleid ontwikkeld.

We kiezen bewust voor:

  • zo min mogelijke bewerkte voeding
  • voeding met zo min mogelijk chemische toevoegingen zoals geur-, kleur-, en smaakstoffen
  • producten zonder geraffineerde suikers
  • bananen die geteeld zijn zonder schade voor mens of milieu
  • producten zonder transvetten en met zo min mogelijk dierlijke vetten

Naar ons idee passen producten als appel-diksap, Tartex of vegetarische smeerworst en carobe-hageslag in een gezond menu. Baby’s krijgen vanwege mogelijke overgevoeligheid geen honing of pindakaas.

Je hoeft geen eten of drinken van huis mee te geven. Alle voeding zit bij de prijs in, ook de flesvoeding voor baby’s. We gebruiken het merk Nutrilon. Wil je dat je kind een ander merk flesvoeding krijgt of volgt jouw kind een speciaal dieet? Bespreek dit dan op de locatie.  Onze medewerkers zorgen dan dat je kind de meegebrachte voeding krijgt.

Samen eten en drinken

Eten gaat ook over gezelligheid, samen aan tafel zitten. Dat doen onze medewerkers elke dag met de kinderen. Voor de lunch is er volkorenbrood met eerst hartig en dan zoet beleg. Als tussendoortje krijgen de kinderen de ene keer vers fruit uit het seizoen en de andere keer bijvoorbeeld een soepstengel of rijstwafel. Het eten is in de kinderdagverblijven een vast ritueel. Vaak begint het met een liedje zingen en eindigt het met een voorleesverhaaltje. De kinderen van de BSO’s gaan meer hun eigen gang, maar ook zij hebben vaak vaste eet- en drinkmomenten.

Warme maaltijd: gezellig en gezond

Alle kinderdagverblijven en BSO’s bieden voor de kinderen ook de mogelijkheid van een warme maaltijd aan. Op het kinderdagverblijf eten de kinderen tussen-de-middag warm. Op de BSO is het de avondmaaltijd. Dat kan iedere week op een vaste dag of incidenteel.

De meeste BSO’s organiseren jaarlijks een Kinderkookcafé. Dan koken de kinderen en mogen hun ouders, broertjes en zusjes komen eten.

Aanvragen

Tarieven per warme maaltijd kinderdagverblijf: €3,25
Tarieven per warme maaltijd Buitenschoolse opvang: € 4,80

Trakteren

Als je kind jarig is maken we daar natuurlijk een feest van. Trakteren mag, het hoeft niet. In het kinderdagverblijf mag je iets lekkers van huis meegeven. Je kunt de medewerkers van de locatie vragen wat wel en niet in ons voedingsbeleid past. We maken alleen een uitzondering voor beschuit met muisjes nadat er een broertje of zusje is geboren en voor het Suikerfeest.

Op de BSO’s vieren we ook de verjaardagen van de kinderen, daar regelt het team de traktaties.