Tarieven

Rechts aan de pagina vind je de tarieven van  2020. Deze zijn per opvangsoort weergegeven. Onze prijs is inclusief luiers, voeding, drinken, vervoer en activiteiten.
Al onze tarieven zijn bruto tarieven. Bij de Belastingdienst kun je een tegemoetkoming aanvragen in je kosten voor kinderopvang.

Bereken direct je netto kosten kinderopvang

Extra services
Wij vinden het belangrijk jou zoveel mogelijk te ‘ontzorgen.’ Om die reden bieden wij dan ook diverse extra services aan

  • Warme maaltijd kinderdagverblijf: €3,25
  • Warme maaltijd BSO: € 4,80
  • Kinderkapper: € 10 – €12,50

Je kiest voor de BSO: opvang met of zonder schoolvakanties
De SKOS biedt contracten aan met of zonder opvang in de schoolvakanties. Je weet tenslotte zelf het beste of je naast de opvang in de schoolweken, bijna altijd, soms of geen opvang nodig heeft in de schoolvakanties. Dat kan financieel behoorlijk schelen. Ook houden we rekening met de tijden dat de scholen uit gaan. Dat is bijvoorbeeld anders op de Vrije School en op basisscholen met vijf-gelijke-schooldagen. Opvangpakket 1 is met opvang in de schoolvakanties, opvangpakket 2 is zonder opvang in de schoolvakanties.

BSO afname tussen 12.00/13.00-15.00 uur is mogelijk op BSO De Boeg/Boemerang op dinsdag, woensdag en vrijdag, op BSO De Boevenbende op woensdag en vrijdag en op BSO Boris Buitelaar op alle dagen. Het hoogste uurtarief wordt gehanteerd. Deze optie is alleen mogelijk bij pakket 2: BSO afname zonder vakantieopvang.

Voorschoolse opvang
Aan leerlingen van scholen die samenwerken met BSO Boris Buitelaar, BSO De Barracuda’s, BSO De Boevenbende en de leerlingen van de Koningin Emmaschool wordt ook Voorschoolse opvang (VSO) aangeboden. Voorschoolse opvang wordt alleen aangeboden in combinatie met naschoolse opvang (behalve bij BSO De Boevenbende). De SKOS rekent 1,5 uur per keer. Je betaalt voor de VSO €7,20,- per uur, en VSO is 1,5 uur dus per ochtend betaalt u €10,80 per kind per dag incl. ontbijt. Deze uren mogen ook bij de Belastingdienst worden opgegeven. Je ontvangt hier ook de kinderopvangtoeslag voor.

Vakantieopvang
En wist je dat wij ook alleen vakantieopvang aanbieden? Dus heb je de opvang tijdens de schoolweken anders geregeld, maar vind je het niet prettig dat je kind op studiedagen of in de vakantie hele dagen alleen thuis is? Dan is vakantieopvang een goede oplossing. Onze BSO is een vertrouwde opvangplek met leuke activiteiten, waar je kind bovendien vaak vriendjes en vriendinnetjes tegenkomt. Het uurtarief voor de vakantieopvang is €9,54 per uur

Tarieven BSO+ De Bikkels
BSO+ de Bikkels is onze BSO voor kinderen uit het speciaal onderwijs én kinderen uit het reguliere onderwijs die bloeien in een kleine en gestructureerde groep.

Tarieven Peuteropvang
De kosten voor de peuteropvang verschillen per persoonlijke situatie.

Werkende ouders
Werkende ouders hebben vanaf 1 januari 2018 recht op kinderopvangtoeslag. Je betaalt zelf de kosten van de peuteropvang en ontvangt kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. Kijk rechts op de pagina voor meer informatie en bijhorende tarieven.

Eenverdiener/ niet werkende ouder
Je betaalt een ouderbijdrage waarin de subsidie van de gemeente al is verrekend. Kijk rechts op de pagina voor meer informatie en bijhorende tarieven.

HaarlemPas
Voor Haarlemmers met een wat krappere beurs bestaat de HaarlemPas. Met de HaarlemPas krijgt u een tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang. Maar ook korting bij o.a. bibliotheken, winkels, op cursussen en culturele- en sportactiviteiten.
Wilt u weten of u ook in aanmerking komt voor de HaarlemPas? Ga dan naar de website van de gemeente Haarlem. Hier kunt u de pas ook aanvragen.

Wanneer komt u in aanmerking voor HaarlemPas?
Om in aanmerking te komen voor de HaarlemPas, dient u ouder te zijn dan 18 jaar een heeft u een inkomen en vermogen onder een bepaalde maximaal bedrag. De gemeente beoordeelt uw inkomen aan de hand van uw persoonlijke situatie. Vanaf 1 januari 2019 is de inkomensgrens 120% van de bijstandsnorm. Als u een bijstandsuitkering heeft voldoet u al aan de inkomensgrens. Op de website staat een kopje ‘In aanmerking komen voor HaarlemPas’. Deze opent u met het plusje. Hier vindt u twee tabellen. U kijkt in de bovenste tabel. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, vindt u hier het maximum maandinkomen om in aanmerking te komen voor de HaarlemPas.

Zo vraagt u de HaarlemPas aan
U kunt de HaarlemPas op 2 manieren aanvragen:
• Online via de website van de gemeente – klik hier voor de website van de gemeente Haarlem
• Per post met het aanvraagformulier HaarlemPas – klik hier voor het aanvraagformulier
Heeft u hulp nodig bij het invullen van het formulier of vragen over de HaarlemPas? Dan belt u naar telefoonnummer 14 023 (gemeente Haarlem).