Hoe gaan we om met...?

Speelgoed, kleding en sieraden

Om veiligheidsredenen mogen kinderen op het kinderdagverblijf en de peuteropvang geen sieraden dragen. De enige uitzondering geldt voor oorbelletjes die goed vastzitten in het oor. In de baby- en dreumesgroep zijn haarspeldjes niet toegestaan vanwege inslikgevaar. Haarelastiekjes mogen wel. Verder vragen we je geen speelgoed mee te geven, behalve de vertrouwde knuffel van je kind. De SKOS is niet aansprakelijk voor spullen van thuis die kwijtraken of kapot gaan.

Het is handig als kleding vies mag worden. Kinderen ontdekken de wereld, en zeker bij jonge kinderen hoort daar letterlijk vallen en opstaan bij. Ook al doen we verfschortjes om, bij knutselwerkjes gaat er wel eens wat mis. Laat je kind daarom het liefst speelkleren dragen.

Hygiëne

De SKOS heeft een hygiënebeleid waarin regels staan over hoe onze medewerkers omgaan met voeding, toiletgebruik en het schoonhouden van de locatie in het algemeen en de groepsruimtes in het bijzonder. Op alle locaties werken we volgens dit beleid.

Milieu

De SKOS wil bijdragen aan een schoon en leefbaar milieu. Daar besteden we aandacht aan door te zoeken naar een reële verhouding tussen gezondheid, hygiëne, milieubelasting en kosten. Zo laten we luiers ophalen door een speciaal recyclebedrijf, scheiden we het afval, letten we bij het aanschaffen van bijvoorbeeld (gekleurd) papier op milieuvriendelijkheid en zijn de schoonmaakmiddelen zo min mogelijk belastend voor het milieu.

Media

Bij de SKOS kijken de kinderen geen televisieprogramma’s. Wel hebben we bij de BSO dvd’s over speciale thema’s of een kinderfeest, bijvoorbeeld Sinterklaas. Daar kijken ze maximaal een kwartier naar. Kinderen mogen maximaal 30 minuten spelletjes doen op de computers. Dit is inclusief de tijd die ze doorbrengen op een meegebrachte spelcomputer of smartphone. De pedagogisch medewerkers houden toezicht en weten welke spelletjes er op de locatie zijn. Daar zitten geen games bij waar geweld, horror of seks in voorkomt.

In het kinderdagverblijf of op de peuteropvangl kijken de kinderen geen televisie. Een enkele keer kijken we samen naar een dvd over een speciaal thema of kinderfeest, zoals Sinterklaas. In dat geval duurt het kijken hooguit een kwartier.