Praktische informatie

Hieronder vind je alle praktische informatie die voor ouders van belang is. Om het makkelijk te maken hebben wij het voor je op een rij gezet.

Tarieven
Tarieven

Elk jaar worden de tarieven, per opvangsoort, opnieuw vastgesteld. Benieuwd wat kinderopvang in jouw situatie kost?

Openingsdagen
Openingsdagen

De SKOS is 51 weken per jaar geopend. Op de officiële feestdagen en de dag na Hemelvaart is de SKOS gesloten. In de week tussen kerst en Oud en nieuw zijn we ook gesloten.

Ruildagen, extra dagen, margedagen
Ruildagen, extra dagen, margedagen

Heb je een keer extra opvang nodig of wil je een opvangdag ruilen? Je kind is van harte welkom als we die dag een plek hebben in de groep en er voldoende medewerkers zijn.

Financiën
Financiën

De SKOS is een stichting zonder winstoogmerk. Dit betekent dat we de tarieven van onze kinderopvang zo laag mogelijk proberen te houden.

Voedingsbeleid
Voedingsbeleid

Bij de SKOS vinden we het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Daar hoort goede voeding bij. In onze kinderdagverblijven en BSO's bieden we daarom eten en drinken aan dat voldoende bouwstoffen bevat en zo min mogelijk onnodige toevoegingen.

Complimenten en klachten
Complimenten en klachten

Niet tevreden? Vertel het ons! Wel tevreden? Vertel het anderen.

Kind volgsysteem
Kind volgsysteem

De medewerkers van de SKOS spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van je kind.

Ziek zijn en opvang
Ziek zijn en opvang

Een ziek kind blijft het liefst thuis bij zijn vader of moeder. Soms is er 's morgens niets aan de hand, maar krijgt je kind overdag bijvoorbeeld buikpijn. Onze medewerkers letten dan op hoe hij of zij zich voelt. Als het is nodig is, nemen ze contact met je op.

Gezondheid, veiligheid en hygiëne
Gezondheid, veiligheid en hygiëne

De SKOS streeft naar een goede balans tussen veiligheid en voldoende uitdaging. Met de risico inventarisatie veiligheid checken we de veiligheid en nemen we maatregelen indien nodig.

Medezeggenschap
Medezeggenschap

De zorg voor hun kind overdragen aan een ander is voor veel ouders een grote stap. Daarom willen we graag weten hoe je over onze opvang denkt. Zowel ouders als medewerkers hebben bij de SKOS inspraak in het beleid.

Hoe gaan we om met…?
Hoe gaan we om met…?

Om te zorgen dat het bij de SKOS voor alle kinderen veilig en schoon is, informeren we je graag over een aantal regels.