Opvoeden doe je samen!

Ouders zijn natuurlijk leading, maar ook de juf of meester op school, de pedagogisch medewerkers van de peuterspeelzaal, kinderopvang of BSO dragen hun steentje bij.

De SKOS wil graag een goede ‘partner’ zijn in de opvoeding van je kind. Daarom helpen we jou met vragen waar je tegen aanloopt in de opvoeding. ‘Hoe ga ik om met het game- en IPad-gedrag van mijn kind, Hoe zorg ik dat mijn peuter ook groente leert eten? Hoe ga ik om met driftbuien? Zomaar een paar vragen waar je als ouder mee rond loopt. Onze pedagoog Saila Smit helpt je in haar blogs met deze vragen. Ook na de Week van de opvoeding zal zij maandelijks herkenbare situaties en vragen bespreken in haar blogs!

Lees haar blogs hier en op onze Facebook-pagina. Heeft u goede ideeën voor een blog, laat het ons weten!

Help! Mijn kind wil niet eten...

Het kan je soms tot wanhoop drijven; een kind dat niks wil eten. En het zijn helaas vaak juist die gezonde groenten die met name peuters laten staan! Zo lukt het (misschien) wel…

Mediawijs: gezond mediagebruik, wat is dat?

‘Mijn kind wil de hele dag op de tablet!’ Lees in dit blog hoe je daar als ouder het beste het gesprek over aan kunt gaan? En wat is dat nou, gezond mediagebruik?

Driftbui in de supermarkt, daar sta je dan....

Het is de boze droom van bijna iedere ouder; een kind met een enorme driftbui…in de winkel… Hoe voorkom je deze en hoe ga je ermee om als het kwaad al is geschied?