Even voorstellen…

Even voorstellen…

Mijn naam is Sjoerdtje Rasmussens, moeder van drie kinderen en peuter juf op peuterspeelzaal ’t Brinkertje in Spaarndam. Naast dat ik mijn werk met ontzettend veel liefde doe, en gek ben op mijn eigen gezin, heb ik nog een grote liefde. Lezen!

In iedere kamer in ons huis, is wel een boek te vinden. Ja, ook in het kleinste kamertje. De kinderboeken winkel Kiekeboek in Haarlem, maar ook de boekenwinkel in mijn eigen dorp kan bijna wekelijks op een bezoekje van mij rekenen.

Vanaf oktober schrijf ik iedere vrijdag over voorlezen, de Voorleesvrijdag. Via de Voorleesvrijdag hoop ik alle ouders, collega’s en andere geïnteresseerden, net zo enthousiast te maken voor voorlezen als dat ik ben. Hopelijk doen jullie ideeën op. Word er op een andere manier een boek uitgezocht en wellicht komen er boeken voorbij die je anders in de winkel links zou laten liggen.

Tijdens mijn werk op de peuterspeelzaal lees ik regelmatig voor. En probeer ik de prentenboeken te ondersteunen met bijvoorbeeld een voorleestafel, of attributen zodat de kinderen het verhaal na kunnen spelen. De verteltafels die ik maak zijn ook te zien op Instagram @verteltafeljuf.

Boeken spelen een belangrijke rol in mijn leven. Ik hoop dat boeken ook in jullie leven een (grotere) rol gaan spelen. Heel veel plezier met het lezen van mijn blog. En mocht je vragen hebben of opmerkingen dan kun je altijd contact met mij opnemen.