Diensten / soorten kinderopvang

Diensten / soorten kinderopvang

Kinderopvang 0-4 jaar

De SKOS biedt verschillende soorten kinderopvang: baby’s en peuters zijn van harte welkom op de kinderdagverblijven, en voor de peuters is er ook aparte peuteropvang, onder andere met Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).

Buitenschoolse opvang 4 -13 jarigen

Kinderen van de basisschool kunnen voor de school begint bij ons terecht op de voorschoolse opvang, en na school op de naschoolse opvang. Voor deze opvang bieden we ook de mogelijkheid om alleen in de vakanties te komen. Iedere locatie heeft zijn eigen sfeer en bijzonderheden. Hoe verschillend ze ook zijn, de kwaliteit is overal even goed. Daar staan we voor!

SKOS Kinderopvang Haarlem
Kinderdagverblijf

Van baby tot kleuter. Om precies te zijn vanaf tien weken tot vier jaar is je kind van harte welkom bij een van onze kinderdagverblijven. Al onze locaties zijn allemaal net iets anders. Niet alleen qua ligging of qua inrichting, ook qua sfeer.

SKOS Kinderopvang in Haarlem
Peuterspeelzaal

Heb je geen opvang nodig voor de hele dag of werk je niet en wil je graag dat jouw kind in contact komt met andere peuters? Dan is peuteropvang voor halve dagen ideaal.

SKOS Kinderopvang in Haarlem
Buitenschoolse opvang

Het ene kind gaat buiten verstoppertje spelen. Een ander houdt van chillen met vriendinnen of lezen op de bank. Of van knutselen. Of sporten. Het kan allemaal op de BSO. Want dat is de plek waar je na school en in de vakanties leuke dingen doet.

peuterspeelzaal SKOS haarlem- oost Klavertje 4
Kinderkapper

Soms is er niet zoveel voor nodig om het weekend vrij te houden voor de leuke dingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de kappersafspraak voor de kinderen? Die kan prima in BSO-tijd.

Opvang voor baby’s

Kinderen tot 18 maanden gaan bij de SKOS naar een babygroep. Daar krijgen ze alle ruimte om zichzelf te zijn en de dingen om zich heen te ontdekken. Als baby leren kinderen al van elkaar. Het ene kindje ziet een ander naar een speeltje graaien en doet het na. Hoe groter ze worden, hoe meer ze samen gaan spelen.

Montessori peuterspeelzaal De Roze Toren Haarlem
Opvang voor dreumesen

In een dreumesgroep zitten maximaal 11 kinderen vanaf 14 maanden tot ongeveer twee en een half jaar. Dreumesen willen meer uitdaging. Zij hebben in veel locaties een eigen groep met speelgoed dat bij hun leeftijd past.

peuterspeelzaal Bengelenburg molenwijk haarlem
Opvang voor peuters

Een peutergroep bestaat uit maximaal 16 kinderen vanaf 28 maanden tot 4 jaar. Als kinderen 2 jaar zijn, hebben ze de leeftijd waarop ze andere kinderen onwijs interessant vinden. De peutergroep is de perfecte plek om met andere kinderen in contact te komen.

Vakantieopvang

Heb je opvang tijdens de schoolweken anders geregeld, maar vind je het niet prettig dat je kind op studiedagen of in de vakantie hele dagen alleen thuis is? Vakantieopvang is dan een goede oplossing.

SKOS peuterspeelzaal Nijntje planetenwijk Haarlem
Warme maaltijd

De SKOS biedt kinderen op aanvraag een gezonde warme maaltijd aan. Dat kan af en toe of op een vaste dag per week.

SKOS Kinderdagverblijf Het Beverbos Haarlem
Peuterspeelzaal Plus

De plusgroepen zijn voor kinderen van twee tot vier jaar, die opvallen in hun ontwikkeling. De kinderen ontwikkelen zich anders dan andere kinderen en hebben extra ondersteuning nodig. Vanuit een positieve insteek begeleiden we het kind waar nodig.

SKOS BSO De Berenboot in De Ark Haarlem
Voorschoolse opvang

Voordat de school begint, kan je kind op een aantal van onze locaties naar de voorschoolse opvang. Bij de meeste locaties zijn de kinderen om 7.30 uur welkom, een aantal vroege vogels gaat al om 7.00 uur open. De kinderen eten op de VSO een broodje en kunnen hierna nog even spelen of lekker rustig aan doen. Als het tijd is, brengen we de kinderen naar school.

SKOS Peuterspeelzaal Petteflet Sint Bavoschool Haarlem
VVE

Veel van onze peuterspeelzalen werken met een programma voor Voor- en Vroegschoolse Educatie, kortweg VVE. VVE-programma's zijn afwisselend en uitdagend voor alle peuters. Maar er is meer: VVE zorgt er voor dat kinderen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken bij hun taal- en sociale ontwikkeling, dat ook krijgen.