Boekblog: Boer Boris en de olifant

Boekblog: Boer Boris en de olifant

Ted van Lieshout en Philip Hopman

Zusje Sam heeft een vriend gevonden: een olifant. Hij mag toch zeker wel blijven?”

Stiekem ben ik groot fan van Boer Boris en heb ik alle boeken van deze boer in de kast staan. Maar nu is het de bedoeling dat ik vertel aan jullie, waarom ik hier zo’n groot fan van ben.

Allereerst is er natuurlijk de hoofdpersoon, Boer Boris. Een heel lieflijk voorgegeven boer in een blauwe overall, rode laarsjes en een grijze pet. Hij zorgt voor zijn boerderij en dit samen met zijn zusje Sam en broertje Berend.

Op die boerderij gebeuren allerlei wonderlijke dingen. Dingen die eigenlijk alleen in je fantasie kunnen gebeuren. Zoals in dit boek. Zusje Sam vindt een olifant. Dat is toch de droom van ieder kind?

Het boek is in rijm geschreven, hierdoor leest het erg makkelijk en wordt het bijna een soort liedje. Op de tekeningen is ontzettend veel te zien. Dingen die je op elke boerderij kunt tegen komen. Hierin herkennen kinderen veel van wat ze al eens gezien hebben op bijvoorbeeld de kinder boerderij. De olifant zijn ze vast wel eens tegen gekomen in de dierentuin of op TV.

Er zit veel herhaling in het boek, die zorgt voor herkenning door de kinderen. Op elke bladzijde zegt boer Boris, wij hebben een boerderij, daar horen……… bij.