Boekblog: Heksje Mimi tovert kuikentjes

Boekblog: Heksje Mimi tovert kuikentjes

“Heksje Mimi en Roosje gaan eitjes halen bij Lena de kip.
Maar Lena kakelt en pikt. Ze wil haar eitjes niet afgeven!
Lena is aan het broeden, en straks komen er kuikentjes uit de eieren.
Dat vindt Mimi leuk. Ze wil meteen zelf ook een ei uitbroeden.
Maar dat kunnen hekjes natuurlijk niet, Of toch?”

Het is bijna lente. Overal kunnen we het al voelen. De blaadjes groeien weer aan de bomen en heel langzaam worden de eerste lammetjes, biggetjes en kuikentjes geboren. Dit grappige boek over heksje Mimi leert de kinderen dat alleen een kip een ei kan uitbroeden. Heksje Mimi gaat met haar vriendinnetje pannenkoeken bakken en heeft daar een eitje bij nodig. Maar deze krijgt ze niet van de kip.

Dit boek leent zich erg goed om de kinderen te laten nadenken over wat een heksje zou kunnen en hoe de natuur werkt. Waarom moet de kip op de eieren blijven zitten? En waarom kunnen wij geen eieren uit broeden? Het is een vrij eenvoudig geschreven verhaal. Heksje Mimi beleeft allerlei avonturen en er is dan ook een hele serie geschreven over dit lieve heksje.

De schrijfster, Kathleen Amant, heeft verschillende boekenseries geschreven. Waaronder de bekende series over Karel en Anna. Deze schrijfster weet heel goed op welk niveau zij de kinderen moet vangen in de avonturen van haar hoofdpersonen.

Heksje Mimi is vooral geschikt voor kleuters, maar de peuters die voorlopen in hun taalontwikkeling zouden deze boekjes ook geweldig vinden.

Op onze peuterspeelzalen is het mogelijk om verteltassen te lenen. Dit boekje over heksje Mimi zit in de lente tas. Vraag ernaar bij de pedagogisch medewerkers van uw peuterspeelzaal.