Boekblog: De dag waarop de draak verdween.

Boekblog: De dag waarop de draak verdween.

Ik krijg dagelijks mail van uitgevers die hun nieuwste boeken willen  promoten. En deze keer viel mijn oog op dit boek.

” de dag waarop de draak verdween”

De titel en het onderwerp zijn voor mij heel toepasselijk in September. Eind van deze maand viert men St michaël. Hierbij gaat het om het verslaan van jou draken. Maar de tekening die ik zag, deden mij besluiten om het boek in huis te halen.

Annemarie van Haeringen schreef en tekende dit boek. En de tekeningen maakt zij met een doodgewone Bic balpen. Ze gebruikte er vele tientallen. Dat maakt voor mij dit boek zo bijzonder. Een balpen heeft iedereen wel in huis. Dus met dit boek laat de schrijfster zien dat niets onmogelijk is.

Geldt dat ook voor meneer Lòng? Hij is geboren in het jaar van de draak. Hij bouwt zelfs een huis dat lijkt op een draak. Maar zal hij ooit een echte draak ontmoeten? Of is dat onmogelijk?

Het geweldige boek is gemaakt door drievoudig gouden penseel- winnares Annemarie van Haeringen en uitgegeven door Leopold.

Veel lees plezier!